Skola

På Sankt Thomas skola har vi klasser från förskoleklass och även förskoleverksamhet, hela vägen upp till årskurs 9. Därför har vi en unik möjlighet att vara med och utbilda, samt finnas där för barnen hela vägen i grundskolan för att säkerställa elevernas kunskap. Vi vill hålla nere klassernas storlek för att varje barn ska bli sett och kunna utvecklas i sin takt, med rätt sorts utmaningar på vägen.

I årskurserna f-3 har varje klass en lärare som är deras mentor. Mentorn undervisar i svenska, matte, engelska, samhällskunskap, naturorienterande ämnen, teknik och bild.

När eleverna når klass 4 och 5 har eleverna 2 mentorer som fungerar på liknande sätt för eleverna, men med något mer ämnesspecifika kunskaper.

Under årskurserna f-5 har eleverna sina huvudklassrum och nästan all undervisning sker i vår vackra klockhus i byggnad i Sankt Lars parken. 

“Vi tycker om Sankt Thomas Skola för vi får jobba i grupper där vi finner inspiration från varandra och utvecklas tillsammans”

När eleverna når årskurs 6 fram till årskurs 9, har de lektioner i våra nyrenoverade lokaler på futurum, i Sankt Lars parken. Här har eleverna 1-2 mentorer, beroende på klassens storlek. Lärarna är ytterligare något mer specialiserade inom sina ämnen, för att tillgodose en god kunskaps nivå.

Vi följer såklart läroplanen (Lgr 22) samt Skollagen. Skolan har en katolsk inriktning och vi firar kristna högtider. Verksamheten drivs av en stiftelse och är icke vinstdrivande. All undervisning som sker är icke konfessionell. Skolan funnits i 29 år och nästa år firar vi 30 år. Det är värt att fira tillsammans med oss.

Följ oss gärna på facebook: Sankt Thomas Skola eller instagram på: Sankt Thomas skola och på Sankt Thomas Förskola

Kom gärna hit på ett guidat besök då vi kan berätta mer om vår verksamhet. Det går naturligtvis bra att ringa för att ställa frågor. Vi svarar gärna på era frågor. Klicka här för mer info

Klicka här för ansöknings blanketten till skolan.